• +31-6-42094949
  • info@solmazacademy.com

Visie

Trainer Imdat Solmaz, geeft zijn visie op voetbal

Het straatvoetbal is voor een groot deel verdwenen bij de jeugd. Tijdens het voetballen op straat leren spelers de vaardigheden spelenderwijs. Het spel vormde je als voetballer. Technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Door het voor een groot deel verdwenen beeld door games, ipad, computers, etc. neemt niet alleen de techniek af, maar ook de mentale weerbaarheid, gebrek aan communicatie en de slimheid om met een bepaald fysiek om te gaan. De techniek vormt de belangrijkste basis voor een goede voetballer. Zowel aanvallend als verdedigend.

Huidige tijd..

Juist daarom wil ik mezelf beschikbaar stellen om de kinderen de basis en het doel van het voetbal weer bij te brengen. Als het kind een goede band heeft met zijn trainer dan leert hij dat vak twee keer zo goed als een vak dat door iemand gegeven wordt die hem niet kan bereiken. Het allerbelangrijkste is in mijn ogen dat het kind “plezier” heeft. Als ze plezier hebben komen ze graag trainen. Door vaak te trainen worden ze steeds beter en krijgen ze zelfvertrouwen en staan ze in de samenleving sterker in hun schoenen.

De lessen die ik ga geven zijn als het ware een aanvulling op de noodzakelijke fysieke basistrainingen. Spelenderwijs schaven aan techniek en inzicht. Individuele aandacht voor ontwikkelingsmogelijkheden en problematiek.