• +31-6-42094949
  • info@solmazacademy.com

Privacy Verklaring

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of te wel Privacywet

Beste ouders,
Op 25 mei 2018 gaat privacywet in: de GDPR (General Data Protection Regulation).


INLEIDING:
Wat is de GDPR?
Een nieuwe privacywet legt een grotere nadruk op verantwoordelijke verwerking van gegevens. Organisaties moeten duidelijk maken waarom ze persoonsgegevens verzamelen, waarvoor ze die gebruiken, en hoe lang deze data bewaard. Als dat niet gebeurt, mag de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), het zelfstandige bestuursorgaan dat controleert of bedrijven en overheden zich aan de privacywetgeving houden, hoge boetes uitdelen.

Vereniging of sportclubs:
Voor kleine verenigingen of sportclubs is een DPO (Data Protection Officer) dus niet nodig, maar ook zij moeten zorgen dat ze aan de regels van de GDPR voldoen. Zo worden sportclubs geacht heel zorgvuldig om te gaan met alle adres-en persoonsgegevens van leden, en moeten zij toestemming hebben van alle ouders als ze foto’s  van jeugdleden willen publiceren. Gegevens van leden die vertrokken zijn, moeten worden verwijderd.


BEDRIJF OMSCHRIJVING:

De Solmaz Academy, vertegenwoordigd door Imdat Solmaz. Adres Forelstraat 4, 5022HE Tilburg. Is ingeschreven bij KVK (65689313) en BTW (NL.1520.71.222.B03) te Tilburg.

De lessen die ik ga geven zijn als het ware een aanvulling op de noodzakelijke fysieke basistrainingen. Spelenderwijs schaven aan techniek en inzicht. Individuele aandacht voor ontwikkelingsmogelijkheden en problematiek.


DOEL GEGEVENS:

De gegevens van de ouders en de kinderen worden verzameld voor administratie redenen of voor automatisch incasso bedrag te kunnen innen, daarnaast wordt er reclame gemaakt via social media.

Verder e-mailadressen voor het versturen van een nieuwsbrief. Maar ook wanneer een scout informeert naar het kind, maar dit is heel beperkt. Omdat we altijd de ouders inschakelen.
Dus bankgegevens of andere belangrijke zaken zullen nooit afgegeven worden aan derden.

ONTVANGER GEGEVENS:
Op dit moment ben ik de enige persoon die de gegevens ziet tijdens het inschrijven. Maar als jij via de website de inschrijfformulier invult, dan komen jouw gegevens ook terecht op de mailserver van Hosting 2 go. 

OPSLAG PERIODE:
De gegevens worden opgeslagen bij je eisen dossier zolang je bij Solmaz Academy traint. En als je gaat stoppen, dan krijg je eigen dossier persoonlijk overhandigd. Verder bewaren we de inschrijfformulier maximaal 3 jaar nog na je uitschrijving. Daarna zal het uit systeem en de inschrijfformulier verwijderd worden.

RECHTEN:
Recht op inzage: Je moet de persoonsgegevens van een persoon opsturen/delen als de persoon daarom vraagt.

Recht op rectificatie:
Zijn gegevens fout doorgegeven, veranderd of door jou fout verwerkt? Dan moet je die aanpassen als ze daarom gevraagd wordt.

Recht op het indienen van een klacht: Als iemand een klacht wil indienen, dan gaat dat via Autoriteit persoonsgegevens. Dit vermeld je onder de rechten.

Recht op overdracht: Als jij een dienst aanbiedt en je klant besluit om over te stappen op een andere partij, dan heeft je klant het recht dat de gegevens door jou worden overgedragen aan de andere partij.

Recht op het stoppen van het gebruik van gegevens: De persoon waarvan de gegevens bij jou opgeslagen liggen mag aangeven dat hij niet meer wil dat jij die gegevens gebruikt.

VERPLICHTE GEGEVENS:
Je (potentiële) klant hoeft natuurlijk zijn gegevens niet achter te laten op je website, maar als hij zijn e-mailadres niet achterlaat, dan kan jij hem ook geen nieuwsbrief versturen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een webshop. Probeer jij maar eens een pakketje te versturen naar iemand die weigert zijn adres op te geven. Dit neem je op in je privacy verklaring. Zo geef je bijvoorbeeld ook aan dat de data die verplicht is om in te vullen om een dienst aan te kunnen bieden gemarkeerd zijn met een ‘*verplicht’ tag.

BEVEILIGING:
De inschrijfformulier worden veilig bewaard. Verder de gegevens die bewaard worden op de PC zijn uiteraard beveiligd met wachtwoord. Onze website is beveiligd met SSL certificaat.